OVER ONS

Freek

Henk

Jan

Leo

Theo

Tino
Ik ben Freek, solo-gitarist. Mijn eerste gitaar kreeg ik op mijn 12de van mijn nicht. Zo is het gitaar spelen begonnen. Op mijn 16de zat ik in mijn eerste band en daarna zijn er nog velen gevolgd. Ik heb vele stijlen gespeeld: soul, blues, Indorock, instrumentaal. Vooral sixties. Ik heb vele optredens in binnen en buitenland gedaan en ik speel nog steeds. Nu in Memeory Lane met fijne muzikanten, waar ik het erg naar mijn zin heb.

Ik ben Henk, de drummer. In een familieband ben ik begonnen met drummen. Daarna in wat verschillende groepen gespeeld. Allemaal jaren 70 muziek. Op den duur zelf een band opgericht genaamd "Round Five, waarmee ik jaren zeer actief opgetreden heb. Toen dat uit elkaar viel heb ik een tijdje in een countryband gespeeld en gerepeteerd bij MCA in Rhoon, waarna er een nieuwe coverband ontstond die een aantal jaren onder de naam "Aproch" draaide. Deze naam ontstond door de eerste letter van de toenmalige leden. Via Aproch kwam ik met Tino en Theo incontact en een tijdje in "Eydie en Companie gespeeld. Daarna een paar jaar in "Catch Up" die door vertrek van muzikanten stopte en ik zag dat Memory Lane nodig een drummer zocht.

Ik ben Jan, de leadzanger van Memory Lane. Zo'n 10 jaar geleden werd ik per ongeluk ontdekt als zanger toen ik speelde bij een accoordeonvereniging. Ik ben begonnen met het zingen van Elvis songs omdat ik een groot fan ben van Elvis Presley. Ik ontmoette Leo en samen hebben we vele leuke optredens gedaan in verzorgingstehuizen. Uiteindelijk ben ik begonnen met theaterconcerten te doen. Eerst 2x in een wijkgebouw en daarna twee keer in theater Zuidplein in Rotterdam. Laatste keer in 2018 daar met Coverband BAHAMAS en 4 achtergrondzangeressen, genaamd Four Mixx. Corona legde alles stil, maar Leo ontmoette een paar muzikanten die een zanger zochten. En zo kwam ik bij Memory Lane terecht, wat heel erg leuk is. Ik zing nog steeds graag Elvis nummers, maar inmiddels ben ik een allround zanger 

Ik ben Leo, slaggitarist en de muzikale duizendpoot binnen Memory Lane. 

Al vele jaren actief in verschillende bandjes, aanvankelijk als drummer en zanger, maar later de gitaar opgepakt en ook de basgitaar is inmiddels bekend gebied. 

Binnen Memory Lane speel ik slaggitaar op 12 of 6 snarige semi-akoestische gitaren en zing vrijwel alle backing vocals samen met de toetsenman en de drummer. 

De technische kant van het muziek maken wordt keurig door mij verzorgd en ik ben dus ook de geluidstechnicus van onze gezellige vriendenband. De muziek uit de jaren 60/70 is voor ons een stukje jeugdsentiment en wordt daarom met passie en plezier gespeeld. Dit is niet alleen hoorbaar, maar ook voelbaar in onze optredens!

Ik ben Theo, bassist. In 1959 kreeg ik van mijn ouders gitaarles voor mijn verjaardag.

Ik mocht gaan lessen bij Hakkert in het lokaaltje achter de Hoogstraat in Schiedam.

De lessen verliepen prima totdat ik noten moest gaan leren lezen.

Ik kreeg toen een muziekstukje mee naar huis om te leren. Maar daar had ik niet zoveel interesse in.

Dus vroeg ik aan mijn zus om mijn huiswerk voor te spelen op de piano.

Dit sloeg ik op in mijn geheugen en tijdens de les deed ik net of ik het van het papier aflas. Ik hoopte

altijd wel dat de leraar nooit vroeg van waar ben je nu, want dat wist ik natuurlijk niet.

Na 3 jaar les vond ik het wel weer welletjes en stopte ik ermee.

Op de technische school ontmoette ik meerdere jongens die wel wat wilden in de muziek. Al spoedig

had ik mijn eerste bandje.

Omdat we weinig tot geen geld hadden gebruikten we oude radio’s als versterker.

Dat klonk natuurlijk voor geen meter, maar we moesten toch wat.

Ik heb in diverse bandjes gespeeld.

Van 1970 tot 1973 de band Dilemma (eigen werk rock muziek)

Van 1974 tot 1977 de band Centre, later werd dit Jou Bourne and Centre soul en disco muziek)

Van 1977 tot 1980 de Brinta Brothers (Blues muziek)

Van 1980 tot 1982 de band Mart Mell land the Mellows (muziek voor feesten en partijen)

Van 1982 tot 1985 de band Double D (met Tino)

Van 1986 tot 1994 de band Take 5 (muziek voor feesten en partijen)

Van 1994 tot 1997 de band Brassa (eigen werk reggae muziek)

Van 1997 tot 2001 de band Ticket to Ride (muziek uit de jaren 60 en 70)

Van 2001 tot 2008 de band Bad and Ugly (rock en Bluesrock)

Van 2008 tot 2014 de band Eydie and Company (Met Tino en mijn jongste zoon)

Van 2014 tot heden terug bij  de band Bad and Ugly (Later omgedoopt in de naam Ugly)

Van 2010 tot 2013 de band Rep en Roer (blues mziek)

Van 2021 tot heden de band Memory Lane (muziek uit de jaren 60 en 70)

 

Even voorstellen:Tino, toetsenist en bouwjaar 1949. Vanaf mjn 18e actief in verschillende bands..Daarbij de meest succesvolle. Formation in de early 60s met optredens met The Fortunes en Big Wheel, en TeeSet. Later , samen met onze bassist Theo Double D met 2 singles bij Dureco, te weten Let me try again/Bon Vivant en Swift Boys/You,ll never walk alone. Na omzwervingen weer samen met Theo en drummer Henk in Eydie & Company ( met Edith Ligtenberg) Een Album You need a great big woman, Daarna nog andere bands Chasing Blues-Blits, met Leo die nu ook bij Memory Lane speelt en zingt. Nu op onze gevorderde leeftijd dus Memory Lane. Met mijn oude maatjes Theo,Henk en Leo.. Via Leo kwam Jan er bij. Jan een fijne zanger die zijn sporen ook al had verdient. Nog een oude bekende is Freek. Een echte Indorocker met heel veel ervaring die zijn afkomst wat betreft zijn gitaarspel niet verloochent. Mooie likjes in de nummers. Al met al een hele fijne vriendenband, zonder egotrippers. We zijn blij met elkaar.. Alle optredens zijn een feest, voor ons, maar ook voor t publiek. We hopen op nog mooie jaren met elkaar. Hopelijk snel tot ziens!